Crystal Ball

Introduksjon

Det finnes utrolig mange spilleautomater å velge mellom på nett, og selv om mange av de mest kjente kommer fra bransjeledende utviklere som NetEnt og Microgaming, finnes det også noen skjulte perler der ute. Om Crystal Ball er en av disse kan vi ikke si med sikkerhet, men den mer ukjente utvikleren Gamomat leverer definitivt et spennende spill som kan være verdt noen spinn. Her er temaet magi og magiske skapninger, og det dukker blant annet opp en enhjørning på hjulene! Men fortvil ei, dette er ikke en automat med et barnslig tema – her er det både mystisk og dystert.

Crystal Ball er et oversiktlig spill som det er enkelt å forstå fra første spinn. Oppsettet er klassisk og symbolene som spinnes frem er klare. Du kan velge din innsats per spinn, hoppe rett til maksinnsats ved hjelp av knappen «max bet», spinne manuelt eller velge et visst antall automatiske spinn. Spillet passer spesielt godt for nybegynnere til spilleautomater, da det er veldig enkelt å navigere. Funksjonene er også enkle, og dersom du møter på noen spørsmål kan du alltid henvende deg til spillets betalingstabell nede i venstre hjørne – eller så kan du lese videre når vi forklarer spillets oppsett og funksjoner.

Gevinstlinjer og innskudd

Spilleautomaten Crystal Ball har et veldig klassisk oppsett med fem spinnende hjul og tre rader. Det er altså ingenting spesielt eller forvirrende her, og antall gevinstlinjer gjør spillet enda mer oversiktlig: Det er nemlig (skuffende nok) bare fem gevinstlinjer på denne automaten, og du kan ikke justere antall. Dette kan være skuffende for de som er vant med 20 eller flere linjer som kan skape gevinstkombinasjoner, men det er verdt å gi spillet en test uansett. Før du spinner må du velge din innsats, og denne kan du justere fra 0,01 til 20 euro per gevinstlinje – maks 100 euro per spinn.

Tema og design

Tema på Crystal Ball er mystikk og magi, med en trollmann, en enhjørning, en mystisk eliksir og et mystisk smykke som hjulets symboler. I tillegg kan det dukke opp noen klassiske kortsymbol på hjulene, da 10, J, Q, K og A ikke er glemt heller på denne automaten. I bakgrunnen av hjulene ser du en mørk skog, og en mystisk himmel med lyn. Grafikken er veldig enkel uten animasjoner. Designet er fint, men tema blir litt forvirrende da de fargerike kortsymbolene blandes med mystiske symbol. Det ser og litt stusselig ut med kun fem gevinstlinjer på hjulene.

Bonusfunksjoner

Crystal Ball er et utrolig enkelt spill, og dette gjelder også for bonusfunksjonene. Her er det samme symbol som står for både wild- og scatter-funksjon, og det er «crystal ball» selv. Dette er en oransje-glødende ball med en ramme rundt. Dette symbolet kan altså fungere som et joker-symbol ved å erstatte alle andre symbol og slik gi gevinstkombinasjoner, i tillegg til å være et scatter-symbol. Hvis du får opp minst tre scatter-symbol på hjulene gir dette deg 10 gratisspinn, og under gratisspinn-rundene er det mulig å utløse enda flere gratisspinn. I gratisspinn-rundene blir også et av symbolene et bonussymbol.

Fordeler

Crystal Ball er nesten så enkelt som en spilleautomat kan bli, og spillet passer derfor for nybegynnere til spilleautomater. Med et klassisk oppsett og kun fem gevinstlinjer er det enkelt å holde styr på når gevinstene kommer. Symbolene som spinnes frem er klare og fine, dog litt kjedelige. Bakgrunnen som vises bak hjulene er mystisk og spennende, og vi skulle likt å se mer fra trollmannen og enhjørningen. Det er utrolig enkelt å velge sin innsats, og denne kan justeres helt opptil 100 euro per spinn. Du kan og velge å bruke auto-spinn for et visst antall spinn automatisk.

Ulemper

Med et så stort utvalg av spilleautomater der ute, med fantastisk grafikk og spennende funksjoner, vil dessverre Crystal Ball fort bli for enkel og for kjedelig. Det er lenge siden vi har sett en videoautomat med kun fem gevinstlinjer, og selv om dette kan gi gode gevinster høres det litt stusselig ut. De tematiske symbolene er flotte, men de fargerike kortsymbolene passer virkelig ikke inn i designet. Det er for lite forklaringer rundt tema og de ulike funksjonene, noe som kan gjøre de fleste spillere litt forvirret. At det er samme symbol som fungerer som både wild- og scatter-symbol er også litt stusselig.

Oppsummering

Crystal Ball er en miks av mystikk og klassiske kasinospill, med kortsymboler, et klassisk oppsett og minimalt med gevinstlinjer. Spillet passer best til de som ikke er kjent med hvordan spilleautomater fungerer, for her er det få funksjoner å sette seg inn i. At det kun er fem gevinstlinjer gjør at du kan spille med en veldig lav innsats per spinn, men du kan også velge å spille for hele 100 euro per spinn. Spillet er enkelt å navigere med tydelige valgmuligheter, og bonussymbolet fungerer som både wild og scatter. Prøv spillet gratis eller gjør en innsats i dag.