Furballs

Introduksjon

De fleste spilleautomater har et lignende oppsett: Fem hjul, tre rader, et visst antall gevinstlinjer og noen bonus-symbol og -funksjoner. Selv om de kanskje har ulike tema og design, finnes det mange likhetstrekk mellom de fleste populære spilleautomater på nett. Dette har Core Gaming gjort noe med, for spilleautomaten deres Furballs er alt annet enn klassisk og ordinær. Dette spillet ligner ved første blikk mer på et mobilspill enn en automat, da spillbrettet har mange flere rader og hjul enn «normalt» samt mange elementer rundt seg. Det kan kanskje virke litt forvirrende først, men det er det absolutt ikke.

I Furballs møter du på de fargerike «pelsballene» Roland, Boomer, Anita, Frosty Sparky og Wiggy. Hver og en av de har sin egen lille powerbar på venstre side av spillbrettet, og spillet består av fire nivå du kan komme deg gjennom. Når du trykker på spinn-knappen vil disse dyrene falle ned i hull i jorda og bli erstattet av nye, og dersom du får opp minst fem like i en klynge vil dette gi gevinst. Gevinstkombinasjonene du får i en runde kan du se under «winnings» vinduet. Dette er spillet for de som ønsker litt mer enn bare spinnende hjul. Og nevnte vi den progressive jackpoten?

Gevinstlinjer og innskudd

Furballs består av et rutenett som er litt større enn på klassiske spilleautomater. Her finner du syv hjul og syv rader, samt noen ekstrafunksjoner på begge sidene av disse. I stedet for tradisjonelle gevinstlinjer gjelder det å samle like symboler ved siden av hverandre. Du kan teste ut spillet helt gratis, men dersom du ønsker å vinne noen ekte gevinster – eller den progressive jackpoten – må du gjøre en innsats. Du velger enkelt hvor mye du vil satse per spinn ved å trykke på pluss- og minus-ikonene. Innsatsen kan stilles fra 0,1 til 500 euro per spinn, så her er det gode muligheter for både små- og storspillere.

Tema og design

Tema i dette spillet er fargerike, søte og hårete Furbals og deres utrolige verden. I bakgrunnen ser du grønt gress, og når du spinner hjulene vil Furballsene dukke ned i hull i bakken før de blir erstattet av nye symboler. De ulike dyrene har sin egen farge og verdi, men og sitt eget navn og ulike bonusfunksjoner. Dyrene har søte ansiktsuttrykk og er alt annet enn skumle. Stemningen i spillet er munter og lystig, og dersom du stikker av med noen gode gevinster vil det være enda bedre stemning. Animasjonene er gode og alt i alt er grafikken fabelaktig.

Bonusfunksjoner

Et så unikt spill må selvfølgelig by på noen unike bonusfunksjoner. Her skal du spille deg gjennom fire ulike nivå. Etter hvert som du spinner frem gevinstkombinasjoner, vil powerbaren til de ulike karakterene fylles opp. Når baren er fylt opp, vil bonusfunksjonen til den karakteren utløses. Alle karakterene har sin egen bonusfunksjon, med ulike ekstraspill som byr på spenning, variasjon og gode gevinster. Spillet har og et scatter-symbol i form av «free falls», som kan gi gratisspinn dersom det dukker opp minst tre som er tilknyttet. Under gratisspinn blir alle gevinster multiplisert med en sum fra x2 opptil x6. Spillet har også en progressiv jackpot.

Fordeler

Dette spillet har så utrolig mange unike funksjoner og bonuser at det ikke er mulig å nevne alt. Ikke bare er oppsettet større og mer innovativt enn på de fleste andre spilleautomater, men det kommer og med utrolig mange bonusfunksjoner som følger spillets karakterer. Spillet byr også på gratisspinn, og det er under disse rundene du kan bli den heldige vinneren av den progressive jackpoten. Det er morsomt at de ulike karakterene har navn og sine egne bonusfunksjoner. Det blir aldri kjedelig å spille på denne spilleautomaten, for det er så utrolig mye som skjer hele tiden!

Ulemper

Dette spillet virker å ha alt og litt til, og for noen kan dette være en ulempe. De som foretrekker klassiske spilleautomater med et enkelt oppsett vil ikke kunne nyte denne komplekse automaten, for det er utrolig mye å holde styr på. Det er spennende at alle karakterene har sin egen bonusfunksjon, men det er utrolig mye informasjon å holde styr på om hvordan alt fungerer. Spillet har en progressiv jackpot, men det er ikke mulig å se hva denne ligger på (i hvert fall ikke i gratismodus), noe som kan være litt demotiverende. Noen vil nok synes spillet er litt barnslig.

Oppsummering

Furballs er en så nydelig spilleautomat at det er vanskelig å la være å ta seg noen spinn. Spill gratis, for en liten innsats eller flere kroner per spinn – det velger du selv, men det er verdt å prøve ut! Her møter du seks søte karakterer med sine egne navn, gevinstverdier og bonusfunksjoner. Alle de ulike bonusene byr på mye variasjon i spillet, noe som gjør at det aldri blir kjedelig eller monotont. Her er det spenning hele veien, og selv om det kan se litt overveldende ut ved første øyekast, er det enkelt å sette seg inn i.