Volcano Eruption

Introduksjon

Akkurat når du trodde at du hadde sett alle de forskjellige temaene for spilleautomater – hvert eneste dyr, naturfenomen, yrke, matrett og periode av historien – så dukker dette spillet opp. Andre spill på nettkasinoer har kanskje vært innom temaet, men ingen andre spill av dette kaliberet har dedikert seg til vulkaner på en så pass gjennomført måte som Volcano Eruption – i hvert fall ikke som vi kan se. Utvikleren som står bak denne automaten er Nextgen Gaming, som kanskje ikke er bransjens aller største, men definitivt en leverandør av god kvalitet, fantastisk grafikk og spennende løsninger på spillene sine.

Vi er heldige her i Norge som verken er utsatt for vulkanutbrudd eller så mange andre farlige naturkatastrofer som dette. Vulkaner har dermed bare blitt noe vi har sett på avstand, og blitt fascinert av gjennom film og TV-serier. Det er noe veldig spennende med de helt utenkelige kreftene som planeten vår viser under et vulkanutbrudd, og denne spilleautomaten gjør en god jobb med å få det frem. Det føles mer eller mindre trygt mens du snurrer i vei på hjulene, men samtidig forteller magefølelsen din deg at det snart kommer til å skje noe stort og dramatisk.

Gevinstlinjer og innskudd

Volcano Eruption har fem hjul i bredden, og tre rader i høyden som du kan satse på akkurat slik du ønsker. Hjulene er nemlig delt inn i 25 forskjellige gevinstlinjer, og disse kan du velge og vrake fra slik det passer deg når du spiller. Ønsker du å spille forsiktig til å begynne med, er ikke det noe problem. Du kan satse så lite som 0,01 mynter på en av gevinstlinjene. Føler du derimot for å satse litt høyere, og også få sjansen til å vinne en mye høyere gevinst, kan du satse opptil 10 mynter på hver av de 25 gevinstlinjene dine.

Tema og design

Utvikleren fortjener virkelig skryt for måten de har fått til mye med lite. Symbolene er fargerike og med forutsigbare motiver fra jungelen, men bare det at trommene setter i gang i bakgrunnen hver gang du spinner hjulene øker spenningen. Blir dette runden hvor vulkanen eksploderer? Nederst på brettet er det et lite vindu hvor det dukker opp små beskjeder til deg. Her gjør utvikleren alt fra å dra tørre vitser om temperaturen på vulkanen, til å ønske deg lykke til. Dette er en sjarmerende detalj, og noe vi dessverre ikke ser så ofte på andre spilleautomater lengre.

Bonusfunksjoner

De ulike symbolene, og bonusene du eventuelt kan vinne fra dem, er ganske enkle å sette seg inn i. Får du flere like symboler på gevinstlinjene dine av de ulike symbolene med bilder (aper, øgler, frukt og papegøyer) vinner du mer enn om du får kombinasjoner av kortsymbolene. Symbolet med vulkanen på er selvfølgelig det beste symbolet i hele spillet, og noe annet hadde vel egentlig bare vært rart. Det fungerer som både wild- og scatter-symbol. Får du to av dem blir alle gevinstene dine tredoblet. Får du tre vulkaner blir det utbrudd, og da går spillet helt av skaftet både på gevinster og i animasjonene.

Fordeler

Dette spillet har et mer originalt tema enn du kanskje skulle tro det har ved første øyekast, og de beste bonusene henger fint sammen med temaet ellers. Siden spillet har 25 gevinstlinjer og muligheten for å satse opptil 10 mynter på hver av dem av gangen, er det muligheter for store gevinster her – spesielt om du kombinerer litt flaks med et kaldt hode. Stemningen er til å ta og føle på når du spiller, og trommene du hører i bakgrunnen mens hjulene snurrer gir deg en følelse av at vulkanen kan få et stort utbrudd når som helst.

Ulemper

Den høyeste gevinsten i spillet får du ved å få fem like symboler av øglen. Dette gir deg en premie på 500 mynter, noe som er helt ok men ikke akkurat noe å hoppe i taket for. Spillets RTP på 95,41 % ligger under gjennomsnittet, og du må nok belage deg på mer enn bare flaks for å vinne stort her. Siden spillet allerede har et så pass gjennomført lydbilde begynner vi å savne de små tingene som kunne gjort det enda litt bedre, som for eksempel om dyrene på symbolene rørte litt på seg og ga fra seg litt lyd når du fikk kombinasjoner med dem.

Oppsummering

Vulcano Eruption er spillet for deg som liker en litt original vri på klassiske temaer, og et spill som vet å satse på styrkene sine. Du får muligheten til å satse ganske stort her hver runde, men du må også satse smart om du skal ha noe håp om å få saldoen til å vokse. Selve presentasjonen er veldig godt gjennomført, og både grafikken og ikke minst lydbildet setter absolutt en heftig stemning sammen. Så er du på utkikk etter et skikkelig hett spill som gir deg friheten til å spille som du ønsker? Her har du det!